|
|
|
... hogy kell bele 1 dl - annyit adjunk hozzá, hogy egy jó lágy, de ne ragacsos
tésztát kapjunk. Letakarva fél órát pihentetjük.
Fél óra elteltével a tésztát kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastagra, rászórjuk a reszelt
sajt 2/3 részét és feltekerjük, mint a bejglit, majd a hosszú rúd két végét is
egymásra hajtjuk (vagyis összehajtjuk a rudat).
Ezután kétfelé vágjuk a... |
2023-07-22 19:03:05 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk.
Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomkodott káposztát és aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni
Elővesszük a tésztát és lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Rákenjük a töltelék felét, majd hajtogatjuk.Gondolatban 3 részre osztjuk, a jobb oldali részt a középsőre hajtjuk, majd ennek tetejére a bal oldalit. Az így kapott t... |
|
2023-02-09 18:41:04 |
|
|
|
|
|
|
... olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomkodott káposztát
és aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni
Elővesszük a tésztát és lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Rákenjük a töltelék felét, majd hajtogatjuk.
Gondolatban 3 részre osztjuk, a jobb oldali részt a középsőre hajtjuk,
majd ennek tetejére a bal oldalit.
A... |
2023-02-04 20:23:41 |
|
|
|
|
|
|
... kalácsra.
Ezután a tálat lefedjük és egy éjjelre betesszük a hűtőbe.
Másnap hidegen lisztezett deszkára tesszük a tésztát,
amit vizes kézzel finoman széthúzunk olyan
1 1/2 ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk( kiszúrjuk).
Hagyjuk kicsit még kelni,aztán bő zsiradékban sütjük.
( én olajban sütöttem). Jó sütögetést,mert finom!
... |
|
2022-09-06 16:34:32 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük.
A hajtogatást még kétszer megismételjük, de ekkor már margarinos kenés nélkül, csak a hajtogatást végezzük el!
A harmadik hajtogatás után 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, éles késsel berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, egymástól távolabb, tetejüket felvert tojással megkenjük, sa... |
|
2021-06-23 21:55:18 |
|
|
|
|
|
|
... egyet. 3-4 órára hűvös helyre akasztva teljesen kihűtjük, és hagyjuk, hogy kicsöpögjön belőle a tejsavó. Ha lecsepegett fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
A textilből kibontva ujjnyi vastagra szeleteljük, és a húsvéti asztalra tálaljuk, a sonka és a kalács mellé fogyasztjuk.
http://www.m... |
2020-04-11 08:32:51 |
|
|
|
|
|
|
... forralt, kihűlt tejet. Addig keverjük, amíg hólyagos lesz és elválik a kanáltól. Ekkor betakarva meleg helyen kelni hagyjuk.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Szaggatjuk, letakarva hagyjuk tovább kelni. Mielőtt forró zsiradékba tennénk, először hüvelykujjal kissé benyomjuk, a benyomott oldalával lefelé tesszük a forró zsiradékba.... |
2020-01-29 08:43:39 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.
Kiolajozott tálban, letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom.
Kézzel jó ujjnyi vastagra lapogatom a tésztát. Kiszaggatom fánkszaggatóval vagy pohárral, majd egy abrosszal letakarom az egészet és fél órát kelesztem.
Olajat melegítek egy nagyobb edényben. A fánk... |
2020-01-22 16:22:24 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy
tálba tesszük.Jól kidolgozzuk, az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk, majd
lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra egyengetjük,majd kiszaggatjuk
és letakarva pihentetjük kb fél órát, majd nem túl forró olajban sütjük.
Sütés előtt közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, ma... |
2020-01-12 16:21:26 |
|
|
|
|
|
|
... túl, mert szétesik, de azért tökéletesen főjön meg. Ha a kés hegye, vagy a villa beleszalad, akkor azonnal le lehet szűrni és még melegen meghámozni.
A karajfilét mindig ujjnyi vastagra szeleteljük, vagy kérjük meg a hentest, vágja össze nekünk. Sima felületű klopfolóval, fólia között egy kicsit meglapítjuk, hogy lazítsuk a rostokat. Cél, hogy a hús szaftos maradjon, ne... |
2019-06-19 10:47:15 |
|
|
|
|